چهارشنبه, بهمن ۸, ۱۳۹۹
No Result
View All Result
  • ایران
  • جهان
  • زندانیان سیاسی
  • اعدام
  • زنان
  • کارگران
  • کودکان
  • خبرهای ویژه
  • ادیان
  • فرهنگی
  • حقوق بشر
  • پناهندگان
  • ورزش
  • مقالات
  • کتابخانه
  • ویدیو
  • ایران
  • جهان
  • زندانیان سیاسی
  • اعدام
  • زنان
  • کارگران
  • کودکان
  • خبرهای ویژه
  • ادیان
  • فرهنگی
  • حقوق بشر
  • پناهندگان
  • ورزش
  • مقالات
  • کتابخانه
  • ویدیو
No Result
View All Result
No Result
View All Result
جنبش جهانی حقوق بشر: حبس دوباره‌ی نسرین ستوده لنگرودی زندگی او را به خطر انداخته است!

مادر آرشام رضایی فعال مدنی: پسرم را خودشان بردند، اما حالا می‌گویند نمی‌دانیم کجاست

«آرشام رضایی»، فعال مدنی، از روز بیست‌و‌هفتم آبان ماه مجددا بازداشت شده است و خانواده‌اش تا کنون خبری از وضعیت او ندارند. آرشام رضایی اولین بار دی ماه ۱۳۹۷ بازداشت شد و پس از چندی با قید وثیقه آزاد شد. او با مصادیق اتهام‌هایی چون دیدار با خانواده‌های زندانیان و در دست داشتن پلاکارد «نه به اعدام»، و دادن شعار «مرگ بر دیکتاتور» توسط قاضی «مقیسه» محاکمه و به هشت سال و نیم زندان محکوم شد. حکم او در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد. حالا «کشور رضایی»، مادر آرشام، به «ایران‌وایر» می‌گوید ماموران پسرش را روز بیست‌و‌هفتم آبان ماه دوباره بازداشت کرده‌اند و او تا کنون هر چه پی‌گیری کرده، نتوانسته است از وضعیت پسرش اطلاعی کسب کند.

******

مادر آرشام رضایی به ایران‌وایر می‌گوید نیروهای امنیتی فرزندش را از روز سه‌شنبه بیست‌وهفتم آبان ماه از محل سکونتش برده‌اند و او در طول این مدت با خانواده‌اش هیچ تماس تلفنی‌ای نگرفته است.

«آرشام –محمود– رضایی» متولد ۱۳۷۰ است. او بعد از مرگ پدرش تکیه‌گاه و پناه خواهران و مادرش و در عمل نان‌آور خانواده بوده است و کارش نقاشی خیابان‌هاست.

مادر آرشام می‌گوید مدتی قبل یک پیامک از اجرای احکام «زندان اوین» به فرزندش ارسال شده بود و از او خواسته بودند برای گذراندن هشت سال و نیم حبس، خودش را به زندان معرفی کند.

«شب که از کار به خانه برگشت به من گفت مادر برایم اخطار آمده است و باید بروم. همان شب ساک و چمدانش را بست و وسایلش را جمع کرد. صبح که شد راه افتادیم به سمت زندان اوین. منزل ما صالح‌آباد است؛ جایی حوالی اسلامشهر که برای رفت‌وآمد به زندان اوین چند ساعتی زمان می‌برد. وقتی به اوین رسیدیم شلوغ بود. پسرم گفت با پیامک اطلاع داده‌اید که خودم را تحویل بدهم. ماموری که آن‌جا بود اسمش را پرسید و رفت داخل زندان تا پرس‌وجو کند و بعد که برگشت گفت لازم نیست خودت را معرفی کنی، چون به خاطر کرونا فعلا زندانی جدید تحویل نمی‌گیرند. او توصیه کرد که برگردیم خانه و گفت که خودشان با ما تماس می‌گیرند. ما برگشتیم و تازه رسیده بودیم که مجددا پیامک دادند که خودتان را به زندان معرفی کنید. پسرم دلخور بود گفت ما که مسخره شما نیستیم. زندان که پشت دیوار خانه ما نیست، حداقل سه چهار ساعت صرف رفت و برگشت‌مان شده بود. برای همین هم برنگشت.»

همان روز صاحب کار آرشام با شروع پروژه جدید به او زنگ می‌زند که باید از فردا کارشان را در خیابان‌های شمال کشور شروع کنند.

مادر آرشام رضایی توضیح می‌دهد که کار پسرش نقاشی کف خیابان است. آن‌ها در شمال کشور مشغول نقاشی خیابان‌ بودند، اما از آن جایی که بارانی شده بود، کارشان را تا بهبود وضعیت هوا تعطیل کرده بودند. ده روزی به کار نقاشی مشغول بود که باز هم کارشان به علت بارندگی تعطیل شد و او باز هم برگشت خانه: «روز سه‌شنبه زنگ خانه ما به صدا درآمد و نوه پسری‌ام که آن ساعت برای سرکشی از من آمده بود به آیفون جواب داد. به او گفتند یک بسته برای آرشام آورده‌اند و باید بیاید بگیرد. وقتی نوه‌ام در را باز کرد یک‌هو چندین نفر ریختند جلوی در. رفتم جلو و گفتم چه خبرتان است؟ این همه آدم برای دستگیری یک نفر آمده‌؟ آرشام با زیرپوش رکابی و پای برهنه آمد جلو و گفت فرمایشی دارید؟ چون من راه‌شان نداده بودم داخل خانه بیایند. آن‌ها هم دستش را گرفتند و او را کشیدند بیرون از خانه و بلافاصله دستبند زدند. گفتم او را با زیرپوش و بدون کفش و دمپایی می‌برید؟ گفتند حاج خانم سر و صدا نکن خوبیت ندارد. گفتم برای چه صدا نکنم؟ مگر پسرم اختلاس کرده یا مال مردم را خورده است که سرافکنده باشم و صدا نکنم؟ سریع برگشتم داخل و پیراهنش را آوردم و انداختم روی شانه‌هایش و کفش‌هایش را جلو پایش جفت کردم. گفتم مگر مسلمان نیستید؟ بگذارید کفش و لباسش را بپوشد.»

از فردای آن روز کشور رضایی راه می‌افتد هر روز پشت در زندان و دادسرا، اما جواب روشنی نمی‌گیرد: «می‌رویم دادسرا. از این می‌پرسیم می‌گویند خبر نداریم، از آن می‌پرسیم جواب نمی‌دهند. می‌رویم زندان می‌گویند بی‌خبریم. گفتم پنج نفر از شما آمدند پسرم را در حال استراحت و به زور با خودشان بردند. حالا چه‌طور می‌گویید اطلاع نداریم؟ سه چهار روز است اصلا دنیا روی سرمان خراب شده است. پسرم را خودشان بردند، اما حالا می‌گویند نمی‌دانیم کجاست.»

مرگ بر پاسدار ، مرگ بر آخوند حکومتی ، مرگ بر بسیجی ساندیس خور ـ پاسداران، آخوند ها، بسیجیان، دشمنان مردم ایران و ایران ـ دشمن ما همینجاست، دروغ میگن اسرائیل و آمریکاست ـ آزادی ایران، و برابری زنان و مردان، و سکولاریسم برای ایران فردا.

مادر آرشام رضایی بیش از همه از برخورد تحقیرآمیز مامورها دلخور است: «سربازها و کارمندهایشان وقتی آشفتگی ما خانواده‌ها را می‌بینند، به همدیگر نگاه می‌کنند و می‌خندند. دیروز دلخور شدم، از یکی‌شان پرسیدم چرا می‌خندید؟ چیز خنده‌داری دیده‌اید؟ این که وقتی تو داری صحبت می‌کنی، آن‌ها مسخره‌ات می‌کنند، جوری نگاهت می‌کنند، انگار که اصلا تو را لایق جواب دادن نمی‌دانند. این‌ها برایم سخت است. به یکی‌شان گفتم من مادرم، لابد شما خودتان هم مادر دارید. حداقل بگویید این‌جاست و حال و روزش خوب است تا خیالم آسوده باشد. می‌گویند برو این‌جا نایست. خودش بالاخره زنگ می‌زند.»

او مدام حین مصاحبه می‌پرسد باید به کجا شکایت ببرد؟ صدایش را به چه کسی برساند؟ دادرسش کجاست: «خانم شما بگویید. حقوق بشر باید به داد ما برسد؟ سازمان ملل به داد ما می‌رسد؟ دولت به داد ما می‌رسد؟ خدا به داد ما می‌رسد؟ این رواست هشت سال زندان برای بی‌گناهی که مستحق زندان نیست؟ قاضی جوری نوشته هشت سال و نیم، انگار نوشته است یک روز. آقای قاضی! تنها جرم پسرم این بوده که به دیدار خانواده زندانیان رفته و از آن‌ها دلجویی و [با آن‌ها] همدردی کرده است. او حتی در هیچ تظاهرات و تجمعی شرکت نکرده بوده است. اصلا کارش شمال بود و به ندرت این‌جا می‌آمد تا به ما سرکشی کند.»

مادر آرشام رضایی می‌گوید اگر به خاطر دخترهایش نبود، یک بطری بنزین با خودش برمی‌داشت و خودش را جلوی مجلس آتش می‌زد، آن‌قدر که از دربه‌دری و بی‌گناهی فرزندش از این ساختمان به آن زندان و از آن زندان به آن دادسرا دل‌خسته و غمگین است: «پسرم از من و خواهرهایش مراقبت می‌کند. او مسئولیت‌پذیر و مهربان است. تا این سن و سال یک بار از من درخواست پول نکرده است. خودش کار می‌کند و مستقل است. نسبت به همسایه و دوست و آشنا مهربان است. دلم می‌گیرد، وقتی فکر می‌کنم بی‌گناه و بی‌دلیل باید این همه سال در زندان بماند. اوایلش می‌ترسیدم حرف بزنم. می‌گفتم یک وقت نیایند مرا هم با خودشان ببرند و دخترهایم کاملا تنها بمانند. اما الآن دیگر نمی‌ترسم. خودم را برای مردن آماده کرده‌ام؛ این کاری است که خودشان با مردم می‌کنند. آن‌قدر فشار می‌آورند که ملت را روبه‌روی خودشان قرار می‌دهند. الآن چهار روز است فرزند مرا برده‌اند. اولین اقدام‌شان باید این باشد که اجازه بدهند فرد بازداشتی با خانواده‌اش تماس بگیرد و بگوید که حال و روزش خوب است. قربان اسلام بروم. کدام اسلام این جور روشی را توصیه کرده است؟»

کشوری که آخوند در آن حاکم باشد، بدبخت ترین و عقب مانده ترین کشور دنیا است. در ایران، به غیر از آخوند ها که بیماران روانی اند، هیچ کس دیگری از آزادی های شخصی و اجتماعی برخوردار نیست. قوانین جمهوری اسلامی بر گرفته از اسلام عقب مانده هزار و چهارصد سال قبل اعراب است، آزادی و برابری قانونی و اجتماعی زنان و مردان و سکولاریسم برای ایران.

آرشام (محمود) رضایی نخستین بار روز هجدهم دی ماه سال ۱۳۹۷ توسط ماموران امنیتی بازداشت شد و ده ماه بعد در آبان ماه سال ۱۳۹۸ با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی تا زمان تعیین تکلیف پرونده به طور موقت آزاد شد.

پرونده او در شعبه بیست‌و‌هشت دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه مورد رسیدگی قرار گرفت و او با اتهاماتی همچون «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی و توهین به رهبری» به دستور قاضی مقیسه به هشت سال و نیم زندان محکوم شد، این در حالی بود که در طول رسیدگی به جریان پرونده، وکیل او به محتویات آن دسترسی نداشت.

این حکم عینا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران نیز تایید شد و او با مصدایقی همچون دلجویی از خانواده زندانیان در بند، داشتن پلاکاردی با مضمون «نه به اعدام»، عضویت و فعالیت در برخی گروه‌های تلگرامی، شعار مرگ بر دیکتاتور که در برگه یک دفتر در وسایل شخصی او هنگام تفتیش خانه‌اش کشف و ضبط شده است، باید هشت سال و نیم زندگی‌اش را در زندان بگذراند.

ماهرخ غلامحسین‌پور/ ایران وایر

Tags: آرشام رضاییزندانی سیاسی آزاد باید گرددشکنجه و تبعید زندانیان سیاسیمرگ بر جمهوری اسلامی
Share198Tweet124Share50Share35
Previous Post

اهداف جانیان جمهوری اسلامی ایران از قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷! بهرام رحمانی

Next Post

ضربه سوءمدیریت بیماری کرونا به خانواده‌ها سنگین‌تر از ضربه اقتصادی ناشی از قرنطینه

اخبار مرتبط

جنبش جهانی حقوق بشر: حبس دوباره‌ی نسرین ستوده لنگرودی زندگی او را به خطر انداخته است!
زندانیان سیاسی

نامه سرگشاده به آقای مآس، وزیر امورخارجۀ آلمان (به زبان‌های فارسی و آلمانی) ـ (در ارتباط با رضا خندان-مهابادی، بکتاش آبتین و کیوان باژن)

ژانویه 22, 2021
سام رجبی، به یاد «نوید افکاری»، جنگید و دوباره قهرمان جهان شد ـ (مسابقات مسترِ جهانى جوجیتسو برزیلی)+ فیلم مصاحبه با مسیح علینژاد
زندانیان سیاسی

وحید و حبیب افکاری از ترس اطلاع‌رسانی همچنان در انفرادی نگهداری می‌شوند

ژانویه 16, 2021
زندانیان سیاسی

احضار فعالان کارگری «هاله صفرزاده»، و «علیرضا ثقفی»، برای تحمل یک‌سال زندان

ژانویه 9, 2021
بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در ۱۳ شهر ایران تجمع کردند + بیانیه اتحادیه آزاد کارگران
کارگران

بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در ۱۳ شهر ایران تجمع کردند + بیانیه اتحادیه آزاد کارگران

by admin
ژانویه 26, 2021
تحقیق آلمان درباره شبکه جاسوسی دیپلمات بازداشتی جمهوری اسلامی ایران در اروپا!
جهان

پرونده اسدی؛ «عملیات فریب» یا سرنخ شبکه جاسوسان ایران در اروپا؟

by admin
ژانویه 26, 2021
کشف دفترچه‌ پرداخت‌های نقدی دیپلمات تروریست اسدالله اسدی ـ ادامه تحقیقات پلیس در ۱۱ کشور اروپایی
ویدیو

همکار دیپلمات تروریست بازداشت‌شده ظریف در اروپا را بهتر بشناسیم

by admin
ژانویه 26, 2021
تحقیق آلمان درباره شبکه جاسوسی دیپلمات بازداشتی جمهوری اسلامی ایران در اروپا!
مقالات

تحقیق آلمان درباره شبکه جاسوسی دیپلمات بازداشتی جمهوری اسلامی ایران در اروپا!

by admin
ژانویه 25, 2021
پرستاران شرکتی و معلمان خرید خدمت مقابل مجلس تجمع کردند ـ (دستمزد و پرداخت معوقات مزدی)
فرهنگی

روز جهانی آموزش؛ گزارش یکساله وضعیت حق تحصیل و آموزش در ایران

by admin
ژانویه 25, 2021
مرگ ۴۰ هزار نفر در سال با آلودگی هوا در سراسر کشور / کسی به فکر سلامتی مردم نیست
ایران

مرگ ۴۰ هزار نفر در سال با آلودگی هوا در سراسر کشور / کسی به فکر سلامتی مردم نیست

by admin
ژانویه 24, 2021
روز جهانی آموزش؛ گزارش یکساله وضعیت حق تحصیل و آموزش در ایران
کودکان

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی فاش ساخت : بیش از ۱۰۵ هزار دانش‌آموز در این استان هرگز در شبکه شاد ثبت نام نکردند

by admin
ژانویه 24, 2021
اگر سازمان ملل کشتار تابستان ۶۷ را جنایت علیه بشریت اعلام کند، چه می‌شود؟
ایران

شیوع بیماری هپاتیت آ در خوزستان با وجود انکار مسئولان و بستری بیماران

by admin
ژانویه 23, 2021

تلویزیون ها

صدای آمریکا

بی بی سی

ایران اینترنشنال

کانال جدید

منو تو

رادیوها

رادیو فردا

رادیو کوچه

رادیو اسراییل

رادیو جوان

رادیو فرانس مدیا موند

دسته‌ها

  • ادیان
  • اعدام
  • ایران
  • پناهندگان
  • جهان
  • حقوق بشر
  • زنان
  • زندانیان سیاسی
  • فرهنگی
  • کارگران
  • کودکان
  • مقالات
  • ورزش
  • ویدیو
  • ویژه

پناهندگان

«خبر یک»، کاملا مستقل است.

No Result
View All Result
  • صفحه نخست
  • ایران
  • جهان
  • زندانیان سیاسی
  • اعدام
  • زنان
  • کارگران
  • کودکان
  • ادیان
  • فرهنگی
  • حقوق بشر
  • پناهندگان
  • ویژه
  • ورزش
  • مقالات
  • کتابخانه
  • ویدیو
  • درباره خبر یک

خبر یک کاملا مستقل است.

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
Cookie settingsACCEPT
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
ضروری
همیشه فعال

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

غیر ضروری

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.